Форум фермерів України

свіжина:

Буріння свердловин на воду

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 7 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: Сер травня 16, 2012 10:13 pm 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: Нед лютого 19, 2012 2:19 pm
Повідомлення: 3111
Звідки: Вінницька обл.
Зображення

Производится исключительно из иберийской свиньи: тысячелетней иберийской породы, последней сохранившейся породы свиней на пастбищах Европы. Его срок вяления от 14 до 36 месяцев. Пурпурно-красное мясо Хамона Иберико упругое и ароматное, и настолько нежное, что тает на языке и оставляет после себя вкус удивительного аромата.

Наиболее яркими отличительными чертами данной породы являются темная окраска шкуры и копыт, откуда и происходит популярный термин «пата негра » (черная нога).

С другой стороны, данное определение тоже ошибочно, и создает путаницу, т.к. существует разновидности иберийской свиньи , которая может иметь другой окрас (темно - бурый, белый и пятнистый, как Манчадо де Хабуго ), а также существуют породы обычных свиней темной масти и с копытцем темной окраски.

Обитают исключительно на юго-западе Пиренейского полуострова. В Испании зона производства охватывает провинции Касерес и Бадахос (В Эктсртемадуре), Уэльва (в Андалусии) и Саламанка (Кастилье и Лионе).

Метод выращивания носит, в основном, экстенсивный характер: свиньи пасутся на открытых пастбищах, питаются травами, корнеплодами, стерней и плодами, главным образом, желудями, злаковым фуражом и \ или смешанным кормом, состоящим из желудей и фуража.

Исходя из питания, полученного свиньей, хамоны классифицируются и подразделяются на:

Хамон Иберико де Бейота - это хамон из иберийской свиньи, откормленной желудями или на последнем этапе выращивания пасущейся на открытых выпасах.

Хамон Иберико де Ресебо – из свиньи, выращенной на фураже или в рационе которой на последнем этапе присутствовал растительный корм.

Хамон Иберико де Себо или Пьенсо - из свиньи, выращенной на фураже или в рационе которых на последнем этапе присутствовал фуражный корм.

Конечный продукт (хамон) производится путем вяления в естественных условиях в соответствии с традиционными кустарными методами. Процесс вяления может занимать от 14 – 36 месяцев.

Производство расположено в районах с подходящим климатом, где можно осуществлять вяление хамона в естественных условиях, и оно продолжает носить семейный и кустарный характер.

По оценке мировых гастрономических специалистов испанский хамон считается самым лучшим не только среди сыровяленых окороков, но и один из самых лучших деликатесов в мире.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: Чет вересня 20, 2012 11:27 am 
Офлайн

З нами з: Сер квітня 18, 2012 5:30 pm
Повідомлення: 110
Звідки: Волинь
"Музей Хамону" в Мадриді... :co_ol:

Зображення

Не буду брехати що все з"їв сам, але спробувати спробував(принаймні , в зубах застрягло). :-)

Зображення

Не скажу що в захваті від цього делікатесу. Зверху плісінь , запах неприємний , смак теж я не зрозумів. Думаю , тут велику роль відіграє незвичність , диковинка. Можливо навіть і "піар". Це щось на зразок сиру з плісінню. :nez-nayu: Є дуже багато страв з м"яса , які виглядають , пахнуть і смакують набагато краще. І коштують в декілька раз менше. Принаймні , мамина печена шинка і ковбаса набагато більше мені смакує. Як і батькова сушена ковбаса домашня. :mi_ga_et:
Але це особиста думка. Раз світ признав що це суперделікатес - значить так і є. Значить я просто нічого не розумію "в колбасних обрєзках". :ps_ih:
На батьківщині , в Іспанії , ціни на цей делікатес коливаються в районі 35-100 євро за 1 кг. У нас я колись бачив в супермаркеті - приблизно 600 грн. за кілограм. Здається , ціна приблизно однакова. Хоча , думаю , у нас по такій високій ціні продаються найдешевші сорти , які "там" коштують в р-ні 30 євро. Але порахуйте , скільки кілограм хамону може купити рядовий іспанець з зарплатою 3 000 євро , і скільки рядовий українець , з зарплатою 150 євро. :du_ma_et: У нас це дійсно делікатес , якого більшість українців ніколи в житті не спробують. А там - це звичайне в"ялене м"ясо , яке люди можуть їсти кожен день. :cry_ing:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: Чет вересня 20, 2012 11:07 pm 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: Нед лютого 19, 2012 2:19 pm
Повідомлення: 3111
Звідки: Вінницька обл.
У... Де тебе носило. А фоткає Василь?
До речі- я теж не зрозумів що там в тому смаку так дорого вартує.... Я теж не розуміюсь в отих відрізках.. :mi_ga_et: :-) :-)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: Нед березня 23, 2014 7:48 pm 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: Чет жовтня 24, 2013 9:18 pm
Повідомлення: 231
Звідки: Сумська обл., м.Тростянець
бачив я у маркеті цю свинячу дивовижу - обов’язково скуштую)))) але мабуть, справді, буде те саме як сир з пліснявою - плювався далі, аніж бачив. Мабуть за такі гроші краще взяти відро ошийка (дешевше буде) та забадяжити шашличок на паску))))

_________________
ВетАптека Панда: Сумська обл., м. Тростянець, вул. Благовіщенська (Горького), 88. Тел. /099/22-65-125. Мило: lidasa2008@gmail.com. При замовленні від 1000 грн. - доставку я відшкодовую.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: Сер лютого 18, 2015 6:34 pm 
Офлайн

З нами з: Сер лютого 18, 2015 6:22 pm
Повідомлення: 4
для здоровья шкідліво


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: Чет травня 19, 2016 1:04 pm 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: Нед травня 31, 2015 2:26 pm
Повідомлення: 3
Звідки: Киев
Народ, а хтось пробував вялити свиний окорок? Вирізку свинячу робив - дуже смачно, а от рецепт посолу та процес приготування цілого окороку не можу поки шо знайти....


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Хамон Иберико
ПовідомленняДодано: П'ят червня 16, 2017 4:19 pm 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: П'ят червня 16, 2017 1:29 pm
Повідомлення: 10
Кроляча нора написав:
Народ, а хтось пробував вялити свиний окорок? Вирізку свинячу робив - дуже смачно, а от рецепт посолу та процес приготування цілого окороку не можу поки шо знайти....

Та якось стьомно, то ж свиня все-таки... І чесно кажучи, перший раз чую про таку ідею.


Догори
 Профіль  
 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 7 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB
phpBB SEO